Activități

Atelierul de teatru în limba franceză

Atelierul de teatru  in limba franceza de la Romfra se inspira atat din repertoriul francez cat si cel romanesc, oferind  tinerilor ocazia sa practice limba franceza ramanand totusi in domeniul divertismentului.

In cursul anilor trecuti am avut bucuria sa prezentam  acasa dar si in Franta piese cum ar fi "La société Apollon", "La lacune" de Ionesco, "Antigone" de Anouilh sau "Punguta cu doi bani".

Dansuri folclorice

De la crearea sa in 1991, Romfra si-a propus sa pastreze traditiile folclorice ale judetului Teleorman.

Generatie dupa generatie, tinerii au invatat cu seriozitate dansurile lor populare si au purtat cu mandrie pana la celalalt capat al Europei gratia si ritmul lor alert.

De-a lungul anilor, mai multe turnee au avut loc in Franta si de fiecare data dansatorii nostrii au obtinut succese remarcabile.

Cineclubul ROMFRA

Adresandu-se unui larg public, cineclubul nostru  urmareste obiective precum: diseminarea culturii cinematografice, a limbii si a civilizatiei franceze.

Aceasta activitate se desfasoara sub forma de atelier, respectandu-se  obiectivele generale ale predarii  limbii franceze ca limba straina.

Sedintele bilunare ale cineclubului ii antreneaza pe participanti la receptarea orala si scrisa , unele filme fiind subtitrate, facilitand productia orala si scrisa prin dezbateri si eseuri tematice.

Corala ROMFRA

Deja in al doilea an de activitate, corala Romfra formata dintr-un nucleu de profesori de limba franceza si alti membri de diverse profesii , exersand cu pasiune sub bagheta doamnei Caravana Lucica, profesor de muzica la Alexandria, isi imbogateste din ce in ce mai mult repertoriul in limba franceza, dar si in limba romana.

Concertele sustinute atat la Alexandria, cat si in Franta, in cadrul schimbului cultural cu Asociatia CLEC de la Chambly, le-au adus binemeritate aplauze.

Biblioteca ROMFRA

Avand circa 15.000 volume si aproape 450 abonati, fondul de carte al bibliotecii noastre provine din diverse donatii cum ar fi de la asociatia AAER Balagny sur Therain, clubul Rotary din Chantilly si asociatia Amitie Partage sau Ambasada Frantei la Bucuresti.

De la enciclopedii la romane trecand prin benzile desenate sau manualele de franceza, speram sa gasiti aici placerea unei lecturi de calitate in limba franceza, atat pentru studiu cat si pentru divertisment.

Romfra poseda, de asemenea, o biblioteca in limba engleza.