640 elevi din comunele Blejești și Cosmești, Teleorman, au învățat cum să acționeze împreună pentru un viitor verde și sigur

  • 640 elevi din comunele Blejești și Cosmești, județul Teleorman, au învățat să fie în siguranță și să acționeze împreună, voluntar și responsabil pentru protejarea vieții lor și a mediului
  • Activitățile fac parte din proiectul educațional ,,Împreună pentru un viitor verde și sigur”, derulat de Asociația ROMFRA și susținut de OMV Petrom

Alexandria, 01.06.2017 – În perioada 15-27 mai 2017, 640 de elevi din Școlile Gimnaziale din comunele Blejești și Cosmești, județul Teleorman, alături de profesorii și parinții lor au luat parte la proiectul „Împreună pentru un viitor verde și sigur”, inclus în calendarul programului național „Școala altfel”. Proiectul inițiat de Asociația de Prietenie Româno-Franceză ROMFRA a fost derulat cu susținerea OMV Petrom și a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman, Agenția pentru protecția mediului Teleorman și Firma CIVITAS.

Scopul proiectului a fost sensibilizarea tinerei generații față de natură și mediul înconjurător, creșterea nivelului de conștientizare asupra regulilor de circulație pe drumurile publice și asupra normelor de siguranță și prevenție ce trebuie respectate într-o comunitate.

Pe parcursul fiecărei săptămâni de program derulat în cele două școli, elevii din ciclul primar și gimnazial au luat parte la sesiuni interactive dedicate educației pentru mediu și au învățat de la specialiștii în probleme de mediu despre fauna și flora regiunii în care locuiesc și modul în care acestea trebuie protejate.

Au urmat sesiunile interactive dedicate respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, în care copiii au vizionat filme și prezentări și au participat la demonstrații practice susțiute de reprezentanții Serviciul Poliției Rutiere și Serviciul de prevenire din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toți elevii au răspuns la chestionare care ulterior au fost evaluate și punctate. Fiecare săptămână de program s-a încheiat cu o sesiune dedicată educației despre siguranța personală în comunitate și orientare profesională, activitate ce a fost susținută de experți OMV Petrom și ai firmei CIVITAS.

La finalul proiectului „Împreună pentru un viitor verde și sigur”, elevii din cele două școli vor alcătui echipe de voluntari dedicați protecției mediului și patrulelor școlare de circulație, iar cei care s-au dovedit a fi cei mai implicați în activități vor avea ocazia să viziteze una dintre zonele naturale protejate din județul Teleorman.

Despre OMV Petrom

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relații bazate pe câștig reciproc între societate, mediu și companie, prin soluții inovative. Ne concentrăm pe managementul apei și al CO2, inovație, energii noi și educație pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică și codul de conduită reglementează toate relațiile de afaceri, iar dialogul și implicarea părților interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 44 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România.

 

DOWNLOAD