Asociația de prietenie romano-franceză ROMFRA deruleaza în urma concursului local de proiecte de tineret - 2021, organizat de Direcţia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman, proiectul „ EDUTEC – Inovaţie digitală şi viitorul cetăţean într-un mediu tehnologic", în perioada 02.09.2021-31.10.2021, în Alexandria.
Tehnologia este despre oameni și comunicare. Trăim într-o societate care a devenit absolut independentă de tehnologie și progres, iar noi trebuie să învățăm să folosim acest progres în sens constructiv.
Proiectul EDUTEC - Inovație digitală și viitorul cetățean într-un mediu tehnologic, proiect finanțat de Direcția de Tineret și Sport Teleorman, derulat de Asociația Romfra în perioada septembrie- octombrie 2021, vine în sprijinul tinerilor care doresc să descopere tainele științei informatice.
Scopul proiectului îl reprezintă promovarea educației non formale folosind mijloace de comunicare on-line, prin dezvoltarea de competențe digitale in rândul tinerilor - cadre didactice, elevi/studenti/tineri activi in organizatii de tineret din judetul Teleorman.
Acesta va fi atins prin următoarele obiective specifice :
OS1. Dezvoltarea de competenţe digitale pentru 30 de tineri cu vârsta între 14 - 35 ani, cadre didactice, elevi/studenti/tineri activi in organizatii de tineret din judetul Teleorman.
Persoanele din grupul tinta vor participa la un curs de dezvoltare a competentelor digitale conform standardelor ECDL, cu aplicabilitate directa si exemplificare practica pe platformele educative. Se va urmari direct promovarea in rândul tinerilor a oportunităților educației digitalizate oferite de programul/cursul de formare, pe de o parte, si pe de alta parte de beneficiile acestei dezvoltari competentelor digitale.
Rezultatul direct al proiectului: 30 de tineri, cadre didactice, elevi/studenti/tineri activi in organizatii de tineret din judetul Teleorman, obtin competente de utilizare a tehnologiei informaţiei, necesare pentru participarea activă şi responsabilă la viaţa socială şi care să le ofere în acelaşi timp şanse reale de avansare în carieră.
OS2. Creşterea nivelului de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare-învăţare-evaluare, prin utilizarea TIC ca resursă de predare pe de o parte şi ca instrument avansat de comunicare, pe de altă parte, prin susţinerea persoanelor din grupul ţintă în implementarea/aplicarea competenţelor dobandite
Cei 30 de tineri, vor avea cel puţin o experienţă practică profesionala in domeniul IT.