Obiectivul General
- Imbunatatirea accesului si a participarii cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest la oportunitati de formare continua in domenii prioritare de reforma in educatie (TIC, abilitare curriculara si psihopedagogica), prin intermediul unui program multiregional de formare continua inovativ, bazat pe resurse digitale si prin initierea sustenabila a instrumentelor managementului programelor de formare continuă.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- 1. Dezvoltarea unui program multiregional inovativ de formare bazat pe resurse digitale pentru perfectionarea competentelor profesionale ale cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din regiunile S-Muntenia si S-V.
- 2. Consolidarea competentelor profesionale a 6040 de profesori prin participarea la un program multiregional de formare continua in domenii prioritare de reforma in educatie (TIC, abilitare curriculara si psihopedagogica), cu potential de extindere a invatarii pe parcursul intregii vieti; – Dobandirea de catre un numar de 24 cadre didactice a competentelor profesionale de formatori de formatori in cadrul programului multiregional de formare continua in format e-learning.
- 3. Dezvoltarea unei comunitati online de formare continua a cadrelor didactice care sa gazduiasca resurse si comunitati de invatare flexibile si accesibile, in sprijinul formarii continue a cadrelor didactice in domeniile metodelor de cunoastere a personalitatii elevilor, a gestionarii eficiente a resurselor comunitatii in vederea asigurarii unei educatii de calitate.
- 4. Imbunatatirea managementului programului multiregional de formare prin dezvoltarea/implementarea unor instrumente si practici specifice de asigurare a calitatii.
Proiectul se inscrie in AP1 DMI1.3 prin:
- promovarea imbunatatirii calitatii ofertelor de formare astfel incat acestea sa devina mai flexibile, moderne si mai adaptate unor nevoi locale specifice, facilitand astfel dezvoltarea unor noi oportunitati de promovare in cariera didactica si prin cresterea calitatii serviciilor oferite de beneficiar cadrelor didactice prin comunitatea online de formare continua dezvoltata in proiect;
- imbunatatirea competentelor profesionale ale cadrelor didactice prin introducerea unor domenii de formare de actualitate: TIC, abilitare curriculara si psihopedagogica;
- initierea unor instrumente de management al programelor de formare continuă.
Proiectul contribuie la dezvoltarea resurselor umane din invatamantul preuniversitar din regiunile S-Muntenia si S-V prin cresterea accesului la informatie, consiliere metodica si formare continua, prin crearea unei comunitati online, fiind astfel aliniat cu obiectivul general al POS DRU prin dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva.
Durata de implementare – 3 ani (01.09.2010 – 31.08.2013)